Szkolenia wewnętrzne
Nowelizacja normy BRC IoP – szkolenie otwarte lub zamknięte
- czas trwania: 1 dzień (8 godzin szkoleniowych)
- trener: Barbara Szyperko-Wojnarowicz
Ramowy program szkolenia:
1. Podstawowe definicje, pojęcie BRC, nowy model dostępu do BRC.
2. Zmiany w wymaganiach fundamentalnych, m.in.:
- najwyższe kierownictwo,
- HARM (analiza zagrożeń i ryzyka),
- specyfikacje,
- identyfikowalność,
- kontrola procesu,
- szkolenia i kompetencje,
3. Zmiany i nowości w pozostałych wymaganiach, np. projektowanie i kontrola szaty graficznej, analiza przyczyn głównych, ocena dostawców itd.
4. Procedura certyfikacji – ocena na poziomie AA, certyfikacja:
- wielooddziałowa,
- niezapowiedziana,
- możliwość certyfikacji modułów dobrowolnych, np. towary handlowe,
5. Nowości w podejściu do auditowania BRC przez jednostki certyfikujące – na co aktualnie zwraca się największą uwagę.
6. BRC a obrona żywności.
7. Ćwiczenia praktyczne.