Nowelizacja normy BRC IoP szkolenie otwarte lub zamknięte
  • czas trwania: 1 dzień (8 godzin szkoleniowych)
  • trener:  Barbara Szyperko-Wojnarowicz

Ramowy program szkolenia:

1. Podstawowe definicje, pojęcie BRC, nowy model dostępu do BRC.

2. Zmiany w wymaganiach fundamentalnych, m.in.:

  • najwyższe kierownictwo,
  • HARM (analiza zagrożeń i ryzyka),
  • specyfikacje,
  • identyfikowalność,
  • kontrola procesu,
  • szkolenia i kompetencje,

3. Zmiany i nowości w pozostałych wymaganiach, np. projektowanie i kontrola szaty graficznej, analiza przyczyn głównych, ocena dostawców itd.

4. Procedura certyfikacji – ocena na poziomie AA, certyfikacja:

  • wielooddziałowa,
  • niezapowiedziana,
  • możliwość certyfikacji modułów dobrowolnych, np. towary handlowe,

5.  Nowości w podejściu do auditowania BRC przez jednostki certyfikujące – na co aktualnie zwraca się największą uwagę.

6. BRC a obrona żywności.

7.  Ćwiczenia praktyczne.