Doradztwo
Produkcja spożywcza – suplementy diety
Udzielamy wsparcia przy wdrażaniu wymagań systemu HACCP i ich stosowania zgodnie z aktualnymi wymogami przepisów prawa oraz normy ISO 22 000.
Wdrożenie HACCP obejmuje:
- szkolenia kadry kierowniczej i załogi
- ocena istniejącego stanu sanitarnego zakładu i zakres spełnienia wymagań rozporządzenia WE nr 852/2004 parlamentu europejskiego i rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych
- tworzenie zespołu ds. HACCP
- podział zadań i ustalanie zakresów odpowiedzialności poszczególnych członków zespołu
- opracowanie harmonogramu wdrażania procedur dobrych praktyk produkcyjnych i dobrych praktyk higienicznych oraz nadzór nad jego realizacją
- audity dobrych praktyk produkcyjnych i dobrych praktyk higienicznych
- fakultatywnie – przygotowanie do certyfikacji przez jednostki certyfikujące
Przygotowujemy podmioty działające w branży spożywczej do inspekcji sanitarnej.
Prowadzimy Szkolenia wewnętrzne dla pracowników wszystkich szczebli struktury organizacyjnej.